Robot de vidres: equips de manipulació

Robot de vidres

El robot de vidres és un equip que s’utilitza per manipular i instal·lar vidres de grans dimensions i de pes elevat.

Com ja hauràs vist en les nostres xarxes socials, aquest tipus de maquinaria és una autèntica revolució. Pots veure la manipulació i instal·lació de grans vidres en un temps impensable en comparació a un treball 100% manual.

Fins fa poc era una feina molt delicada que es feia manualment amb l’ajuda de varis operaris. Per tant, son treballs que requerien mà d’obra, precisió i sobretot…un pols molt ferm! Però ara, les coses han canviat i tenim maquinària adequada per aquest tipus de treballs, com els robots de vidres.

Per tant, ara necessites menys operaris, tens més seguretat, menys incidències i trencaments, estàs en la norma de manipulació de pesos segons la PRL, tens menys lesions, més efectivitat i productivitat.

Què son els equips de manipulació de vidres?

Al nostre parc de lloguer tenim diferents equips de manipulació de vidre, depenent de les necessitats, del pes del vidre, de la localització…

Un dels nostres equips de manipulació és el manual. Es tracta d’un carro manual lleuger, compacte i de reduïdes dimensions.  Té una capacitat de càrrega de 200 Kg.

També tenim equips de ventoses elèctrics. Son compactes, lleugers i amb una gran capacitat de càrrega. La seva reduïda amplada permet instal·lacions en llocs molt estrets (com entre façana i andami). Fàcil de manipular. Doble circuit de buit com a seguretat. Per manipular-lo és necessari utilitzar una ploma. Té una capacitat de càrrega de fins a 960 kg.

Robot de vidres

El robot de vidres, per contra, és una màquina de manipulació de vidres autopropulsada. Per tant, permet transportar el vidre subjectat amb les ventoses només exercint una lleugera pressió al manillar, com s’utilitza un transpalet elèctric.

Pot treballar tant en interior com en exterior (off-road – rodes neumàtiques). Per això és ideal per entorns d’obres.

Tenim varis models però poden elevar fins a 608 kg de pes. Tenim robots amb tots els moviments elèctrics i s’utilitza per mitjançà d’un comandament (inclosa la rotació de posicionament en varis angles).

Si t’agradaria veure el funcionament, aquí et deixem un petit vídeo tutorial d’exemple gravat a les nostres instal·lacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Solicita una llamada