Plataforma elevadora o grua? Confusió habitual

Plataforma elevadora o grua?

Aquests dos termes solen generar bastanta confusió, sobretot en els entorns de gent que no estan acostumats a tractar amb aquest tipus de maquinària.

Evidentment, els que treballem amb així cada dia tenim un domini del vocabulari i entenem la clara distinció entre un producte i l’altre.

Per aquest motiu, he pensat que seria una bona idea explicar què és una cosa i l’altre per tal de poder comprendre la diferència entre aquests dos grups de màquines.

Perquè? Perquè tots aquells que no sabeu exactament  la diferència acostumeu a buscar la màquina pel terme equivocat. Això us suposa una pèrdua de temps enorme i a més a més implica que aneu a parar a un munt de pàgines web o empreses de lloguer que no us poden subministrar el producte que realment voleu.

Però tranquils/es ,això ho arreglem en un “pis pas”.

Què és una plataforma elevadora?

Primer anem a escombrar cap a casa…Una plataforma elevadora és una màquina que permet fer un treball en alçada, però amb l’operari/a situat/da dins d’una cistella.

Una plataforma elevadora no és una màquina per carregar pes, ni és una màquina per fer mudances.

Segons recull el Real Decreto 2291/1985, la plataforma elevadora mòbil de personal (PEMP) és una màquina mòbil destinada a desplaçar persones i petites eines fins a una posició de treball.

Què és una grua?

Una grua és una màquina que serveix per elevar càrregues en l’espai, suspeses d’un ganxo. Hi ha molts tipus de grues, però la finalitat del seu ús es basa en transportar càrregues en alçada.

Aleshores, està clar què necessites. Una plataforma elevadora o una grua?

Doncs si necessites elevar i transportar una càrrega: una grua.

Si necessites fer un treball en alçada, necessites elevar persones a una alçada determinada per fer un treball: plataformes elevadores.

 

Si t’agradaria saber més sobre el tema i vols una publicació que tracti amb profunditat aquests dos tipus de maquinària, amb més tecnicismes per convertir-te en un autèntic expert, posa’t en contacte amb nosaltres deixant un comentari aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Solicita una llamada