Dia del Pare d’Uping: entrevista a Toni Royo

Dia del Pare d'Uping: entrevista a Toni Royo​

Fundador d'Uping Acces, lloguer de plataformes elevadores​

Aprofitant l’ocasió del dia del pare, hem pensat que seria una molt bona idea explicar-te la nostra història. Com i qui va fundar Uping, saber qui hi ha darrere d’aquest projecte, perquè sempre és enriquidor posar cara a les empreses.

Darrere de les grans coses sempre hi ha una gran història i grans persones.

Així que avui, li hem robat una mica del seu temps i entrevistem al pare fundador d’Uping Acces, Toni Royo.

Com vas començar en el món de les plataformes?

Estic vinculat al món de l’elevació des dels anys 70. Al principi, només eren carretons elevadors i maquinaria a mida per l’elevació de qualsevol tipus en processos industrials.

A finals dels anys 80, amb l’apropament d’Europa i amb una major consciència per la seguretat, va sorgir la necessitat d’uns elements més eficients pels treballs en alçada.  Primer van ser les bastides i, poc a poc, van anar apareixent les Plataformes elevadores.

Al principi dels anys 90 vaig rebre l’encàrrec de posar en marxa la distribució de la marca Genie per España, i a partir d’aquí, ja no m’he mogut del sector de les plataformes pels treballs en alçada.

Al principi només veníem a l’usuari final, però a mitjans dels 90 vam veure que les Plataformes eren més adequades pel lloguer que per la compra.

Per aquest motiu, al 1997 vaig fundar una de les primeres empreses de lloguer a Espanya, Acces Industrie.

Antonio Royo a Acces Industrie, l'any 2007.

Com i quan va començar Uping?

Al 2009, per desavinences amb el meu soci, decideixo emprendre un nou camí i és quan creo Uping.

La meva idea era potenciar un lloguer més local i més àgil (ja que el sector està dominat per les grans corporacions) i així poder respondre millor a les necessitats del mercat nacional.

Precisament, l’elecció del nom Uping surt d’aquí, de l’idea de la companyia aèria low-cost “Vueling”. Jo volia transmetre aquest sentit de servei, proximitat i preus ajustats.

Com ha evolucionat per arribar a on som ara?

Els principis sempre son difícils. A més a més, durant el 2009 i el 2012 vam patir una gran crisis econòmica.

El sector de la construcció i manteniment van ser dels que més van patir, amb tancaments i fallides de moltes empreses. Evidentment, nosaltres no érem aliens a tot això i també vam patir molt…

El sector del lloguer de plataformes va fer un gran retrocés, les flotes es van reduir a la meitat i moltes empreses van tancar o se’n van anar del país.

Va ser aleshores, quan els llogadors internacionals havien fugir, quan vaig pensar que era el moment de tornar al sector per potenciar Uping i fer de l’empresa un referent.

Així doncs, al 2013 vaig agafar les rendes de la Direcció. Érem un equip de 4 persones i teníem unes 50 màquines…molt velles!

I poc a poc, ens vam plantar al 2020 (en plena pandèmia) i amb un parc al voltant de les 500 màquines, les quals un 85% eren noves amb menys de 5 anys, amb 3 punts de lloguer a Catalunya i més de 20 persones jovers, preparades i molt especialitzades.

Considero que Uping és una empresa molt dinàmica, però arribats a aquest punt on l’objectiu és seguir creixent i millorant és vital tenir un soci financer/industrial.

Per aquest motiu, al 2022 vam arribar a un acord amb Acces Industrie, S.A (França) amb la intenció que amb el seu suport i el potencial del nostre equip pugui fer una gran expansió.

Si vols més informació sobre l’adquisició d’Uping per Acces Industrie, mira el nostre últim article   Acces Industrie ha adquirit el 100% d’Uping Acces

 

Vols explicar-nos quina és la teva situació actual a l’empresa?

Clar que si. Sóc el soci fundador però no formo part del equip operatiu. Actualment, per raons d’edat, altres circumstàncies personals i amb la seguretat que tinc d’haver deixat Uping en bones mans (amb el Victor Cebrecos a la direcció i amb el grup Acces Industrie), seguiré col·laborant com a consultor puntual.  

Però ara em toca disposar de temps lliurem gaudir d’un altre ritme de vida i practicar els meus hobbies!

Esperem que t’hagi agradat aquesta publicació i ara sàpigues una mica més sobre nosaltres! Per qualsevol dubte, pots trucar-nos al 633 05 05 33 o contactar-nos a través d’aquest formulari.  Puges?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Solicita una llamada